top of page

project SAMEN is opgericht in het jubileum jaar van Stichting Tiba, maar het is een project dat eigenlijk nooit af is.


Een project waarbij men mee denkt voor onze hele samenleving : 
Fietsenrekken op ons perceel, niet meer op de stoep, het groene perk weg, mooi beklinkerd waardoor het voor iedereen toegankelijk is, vlaggenmasten te gebruiken voor elke vereniging, zodat men kan vlaggen bij een evenement.

 

Het onderhoud wordt gedaan door Stichting Tiba die mede door de bijdrage van Gemeente Echt-Susteren,  ervoor kan zorgen dat we allemaal lang kunnen genieten van dit mooie project. De middenstand heeft gesponsord met  financiële bijdrage en hulp in natura bij het realiseren van de letters. De inwoners die door hun financiële bijdrage mee zorgen voor de duurzaamheid op lange termijn.

De materialen van het project  zijn zorgvuldig uitgekozen door het  team van Tiba en blijven tot in lengte van jaren mooi, ze staan dan ook voor symbool voor het verenigingsleden in Nieuwstadt en de gebruikers van het Gemeenschapshuis.

S     =     Staal, robuust en sterk, loopt deukjes op maar is onverwoestbaar.
A    =     Beplanting, groen, groeiend en bloeiend.
M    =     Steen, rotsvast en verankerd in het midden (van de SAMENleving)
E    =    Hout, verantwoord gekapt, jaarringen van jong naar oud.
N    =    Glas, transparant en kwetsbaar, open en sierlijk

En dat alles  honkvast verankerd om een betonnen sokkel, mooi verlicht zodat het samen in het totaalbeeld van onze oude dorpskern prachtig tot zijn recht komt. Zichtbaar voor iedereen die langs ons gemeenschapshuis rijdt, niet te missen bij een bezoek aan onze mooie kerk.
Het idee voor dit project was in gedachten al uitgevoerd,  voordat het er stond. Het enthousiasme, doorzettingsvermogen en creativiteit van elk lid is zo aanstekelijk geworden dat je niet anders kan, dan van de schoonheid en het unieke van dit project te gaan houden.

bottom of page